BIAWAK PUNYER BIAWAK.....

Biawak juga dikenali dengan nama bayawak (Sunda), nyambik(Jawa) Berekai (Madura) dan goanna(Inggeris) atau pun Blewok kata orang kampung 'keh'.  Hahaaaa..
Aku nie bukan la shiok sangat kat spesis bewok nie sampai nak cari sejarah hidupnya pulak, Kalau tokek tu takpelah gak, berharga Ratus ribu kata orang.
Alkisahnya en3 hari nie bermula dengan Jumaat lepas, before nak g kerja after lunch, nak ambik wudhu kat bilik air.  Buka-buka je pintu bilik air, satu lembaga menggelupur ketakutan dan aku pun ape lagi AAaaAAaAaaa! (Jerit lah).
Binawe betul.. camne si Bewok leh ada lam bilik air aku sedangkan bilik air tu xde lubang pun.. Pintu  bertutup dan Syiling pun x berlubang.  Satu-satu lubang yang ada cuma tingkap angin yang kecik aje lubangnyer.
Am i Cute???
Tension rase, time bapak aku pergi tengok, si bewok tu dah takde? Amazing sungguh... Rupa-rupanya si Bewok beruk tue masuk ikut lubang tahi...  Makan tahi ke ape dia nie... Memang menggelabah betul la spesis nie...  Hangin gak.. Tapi cam kesian gak tengok kehidupan dia..  Agaknya dari baby dok lam tue tak dapat tengok dunia luar..  Agaknya mak dia buang dia mase kekecik dulu kots... Habis tue camne aku nak mandi ngan uk uk nie....  Dahla ngan tahi dia terberak-berak.. Hish...  Atlast, lubang tandas tu bapak aku tutup ngan botol mineral & mak aku jadi mangsa cuci bilik air..  Heheee.. aku geli nak cuci...  Sementara waktu aku pakai bilik air Sis Nora tak pun bilik air mak aku..  Huhuuu....
So, sekarang nie aku tengah pasang strategi camne nak hapuskan si Bewok Binawe tersebut.  Jeng jeng jenggg..